Bewust en duurzaam
Met oog voor de wereld om mij heen maak ik bewuste en duurzame keuzes.
Met respect omgaan voor mens en dier is een belangrijk aspect voor mij in dit leven. Wij mensen hebben ruimte nodig om te leven dit geldt voor mij ook voor dieren. Als ik producten koop (eieren, melk, roomboter etc.) vind ik het belangrijk om te weten hoe de levensomstandigheden van dieren zijn. Eten heeft invloed op het milieu. Dit hangt weer af van de grondstoffen waar het ingrediënt van is gemaakt en dit heeft weer invloed op de energie en het klimaat. Biologische producten zijn allemaal gecertificeerd. Zo weet je dat er rekening is gehouden met dierenwelzijn en het milieu. Dus het geld wat je uitgeeft is jouw stem voor mens, dier en aarde.
Met liefde voor de natuur
Mijn duurzame keuzes
Zonder geraffineerde suiker
Natuurlijk zoet zoals honing, agavesiroop en palmsuiker geven de Marcellus Wafels een unieke smaak. Lees meer>>
Zonder E-nummers
Mijn wafels worden gebakken zonder conserveringsmiddelen, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Lees meer>>
Biologische ingrediënten
Ik werk met pure biologische ingrediënten.
Lees meer>>
Géén plastic
Mijn verpakkingen zijn van PLA, gerecycled materiaal en/of biologisch afbreekbaar.
Lees meer>>
Natuurlijk zoet
Zonder geraffineerde suiker
Voor mijn wafels gebruik ik bourbon vanille-, palm- en panelasuiker. Dit zijn ongeraffineerde suikers. Deze suikers worden minder snel door het lichaam opgenomen, waarna het in de bloedbaan belandt. Hierdoor zal je minder snel last hebben van schommelingen in je bloedsuikerspiegel.
Bij natuurlijke suikers zijn de voedingsstoffen (mineralen, vitamines, vezels) niet uit het product gefilterd. Het blijft natuurlijk wel suiker, maar wel met een toegevoegde waarde waardoor het product beter door je lichaam wordt verwerkt.
Echte vanille
Bourbon vanillesuiker is uniek en volledig natuurlijk. Deze suiker bevat echte Bourbon vanille uit Madagascar. Er worden geen kunstmatige aroma’s gebruikt en dat is wat het zo bijzonder maakt.
Zijn superwafels…
Eerlijk
Zonder E-nummers
Het voedsel van tegenwoordig met E-nummers om het langer vers te houden kan gewoon niet goed zijn. Ik wil dit echt vermijden. Dán is mijn product maar een aantal weken houdbaar en iets duurder, maar ik wil gewoon geen E-nummers in mijn wafels hebben. E-nummers worden alleen maar toegevoegd om producten langer houdbaar te maken, meer smaak te geven, te laten glanzen, een andere kleur te geven enz. Als je natuurlijke producten gebruikt heb je helemaal geen E-nummers nodig. Persoonlijk denk ik dat veel ziektes en aandoeningen komen door het gebruik van allerlei E-nummers.
Waanzinnig lekker!
Pure smaak
Biologische ingrediënten
Ja, het is puur natuur. Je proeft wel degelijk het verschil. Het is wel iets duurder, maar kwalitatief is het gewoon beter. Je merkt het ook als je bakt. Je ruikt het, je proeft het. Veel puurder en lekkerder.
Ze zijn super lekker.
Plasticvrij
Eerlijke verpakkingen
Duurzaamheid centraal staat met oog voor de wereld om ons heen, dat is wat ik meeneem in mijn concept. Mijn verpakkingen zijn van gerecycled materiaal, PLA en biologisch afbreekbaar.
Wat is PLA?
PLA is hét alternatief voor plastics gemaakt uit aardolie. Tot zeer kort geleden was het praktisch onmogelijk om zeer transparante en stabiele materialen te produceren van hernieuwbare bronnen. Enkel dankzij de ontwikkeling van een nieuw soort fermentatie proces werd het mogelijk om een natuurlijk alternatief voor polyethylene, dat afhankelijk is van minerale olie, te gaan produceren. Dit heet polymelkzuur of PolyLactic Acid, kortweg PLA’s en wordt verkregen van natuurlijk zetmeel. Voor de productie van deze PLA bio producten worden de bladerresten van suikerriet of maïs gebruikt. Doordat er enkel restproducten wordt gebruikt vormt de PLA productie geen concurrentie voor de voedselketen. Daarbij komt dat de verwachte schaarste aan fossiele brandstoffen in de nabije toekomst geen effect zal hebben op de productie van PLA.
Dit zeggen mijn klanten over mijn wafels
Always a pleasure, they are the best….
De beste in Alphen en omstreken!
Ik zit weer te smullen hier.