06 510 831 82 / marcelluswafels@hotmail.com

(h)eerlijk & bewust

Mijn wafels

Siroopwafels naar eigen recept

Eigenlijk bak ik siroopwafels en geen stroopwafels. Stroopwafels bestaan voor driekwart uit suiker. Voor mijn wafels gebruik ik agavesiroop of acaciahoning. Puur natuur.

Agavesiroop, honing, vegan, gluten- en lactosevrij… Voor iedereen die bewust wil leven is er een Marcellus Wafel.

Producten

Mijn specialiteiten

Agavewafel

Met agavesiroop als alternatief voor geraffineerde suiker.
Lees meer>>

Honingwafel

Met delicate biologische acaciahoning. Een cadeautje van de bij.
Lees meer>>

Veganwafel

Een uitdaging voor de bakker. Vol smaak en vrij van palmolie.
Lees meer>>

Glutenvrij

Deze wafel is gluten- en lactose vrij. Lijkt op de traditionele stroopwafel.
Lees meer>>

Mijn eerste kindje

De agavewafel

Agavesiroop

Agavesiroop is een goed en smaakvol alternatief voor geraffineerde suiker.
Deze suikervervanger, ook wel bekend als agavenectar, heeft een iets dunnere consistentie dan honing. Het is een siroop gewonnen uit de agaveplant, een woenstijnplant die met name in Mexico en Zuid-Afrika voorkomt.
Het grote voordeel van agavesiroop is dat het een lage glycemische index heeft. Het laat de bloedsuikerspiegel niet zo snel stijgen.
De smaak is mild en lekker zoet.

Biologische roomboter

Behalve agave is de gebruikte boter een smaakmaker in deze wafel. Voor deze wafel gebruik ik boerenboter van Weerribben Zuivel in zowel de siroop, als in het deeg. Deze boter wordt bereid uit verse biologische room en voldoet aan de boerenlandvogel-criteria van Vogelbescherming Nederland.

Goedgekeurd door de bio-bij

De honingwafel

Unieke smaak

De gebruikte acaciahoning heeft een delicate smaak, is niet overheersend, maar subtiel en zacht.

Biologische roomboter

Behalve honing is de gebruikte boter een smaakmaker in deze wafel. Voor deze wafel gebruik ik boerenboter van Weerribben Zuivel in zowel de siroop, als in het deeg. Deze boter wordt bereid uit verse biologische room en voldoet aan de boerenlandvogel-criteria van Vogelbescherming Nederland.

Acaciahoning

Acacia honing wordt door bijen aangemaakt uit nectar van de witte bloesems van de Acaciaboom. Deze honing is biologisch en wordt koud geslingerd.

Acacia honing is goed voor je. Het bevat namelijk natuurlijke gezonde enzymen, vitamines en mineralen. Daarnaast is Acacia honing geschikt voor mensen met diabetes, omdat er weinig glucose in deze honing aanwezig is. Deze honing is gegarandeerd zonder toegevoegde suikers, bevat geen allergenen en is 100% natuurzuiver.

Mijn uitdaging

Marcellus vegan

Veganistische siroopwafel

Deze wafel is bereid zonder dierlijke producten én zonder palmolie. Een Overheerlijke wafel met agavesiroop. IJskoud het lekkerst.

Agavesiroop

Agavesiroop is een goed en smaakvol alternatief voor geraffineerde suiker. Mild en lekker zoet van smaak.

Ik ben al 10 jaar vegetariër en 5 jaar veganist. Super dat ik nu een stroopwafel kan vinden én zonder palmolie!

Marieke

Veganistisch

Als vervanger van roomboter, eieren en melk gebruik ik plantaardige margarine, chiazaad en sojamelk.

Chiazaad is een goed bind- en verdikkingsmiddel. Het is een goede vervanger van ei in recepten. Het is een uitstekende bron van omega 3-vetzuren.

Sojamelk wordt veel gebruikt als vervanger van koemelk. Het past in een gezond voedingspatroon. Soja is een van de weinige plantaardige bronnen van hoogwaardig eiwit, dat alle essentiële aminozuren levert. Omdat sojamelk plantaardig is, is het van nature vrij van cholestrol en arm aan verzadigd vet.

 

Gluten- en lactosevrij

De glutenvrije stroopwafel

Gluten- en lactosevrij

Deze wafel is speciaal voor mensen met coeliaki en voor wie geen lactose kan verteren. Een ander woord voor lactose is melksuiker. Dit type suiker (koolhydraat) komt van nature voor in alle melksoorten. Lactose zit dus in melk, melkproducten en producten met melkbestanddelen. Deze wafel bevat dus géén roomboter.

Caramel

Deze wafel lijkt op de traditionele stroopwafel door het gebruik van caramel.

Ingrediënten

Rietsuiker, margarine (ongehard plantaardig palm- en kokosvet, zonnebloemolie, water, antioxidant: citroenzuur, zonnebloemlecithine), rijstemeel, glucosestroop, invertsuiker, maiszetmeel, ei, lupinemeel, aardappelzetmeel, invertsuikerstroop, eiwitpoeder, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, kaneel, zout, rijsmiddel: natriumcarbonaten.

Dit zeggen mijn klanten over mijn wafels

Heeeerlijk….!!

Melanie van der Ende

Een traktatie.

Leni Timmermann

Zijn super lekker!!

Shirley Bos

Een persoonlijk proces

Het ontstaan van eigen receptuur

Mijn verhaal begint in juni 2019. Na tegen een burn-out aan te hebben gezeten én een virus onder de lede te hebben gehad waarbij ik letterlijk en figuurlijk niets meer kon, is juist op dat moment de stroopwafel in mijn gedachte gekomen en er nooit meer uitgegaan. De ingeving die ik kreeg was om een stroopwafel te creëren welke minder ongezond zou worden dan de welbekende stroopwafel.

Na een korte zoektocht op internet naar de exacte ingrediënten, ben ik naar de plaatselijke natuurwinkel gegaan en heb daar de natuurlijke producten gehaald. Maar, hoe ga ik de wafels bakken…? Inderdaad een kniepertjesijzer aanschaffen en hier begon mijn zoektocht naar de bewuste siroopwafel.

Familie, vrienden en velen personen heb ik laten proeven. Met evt. vragen kon ik mij wenden tot bakker Zonneveld in Alphen aan den Rijn. Deze bakker gebruikt net als ik geen E-nummers, kleurstoffen en vetten en zo vergaarde ik mijn kennis. Uiteindelijk waren de reacties zo overweldigend, dat ik besloot om een hele proffesionele set aan te schaffen en mij tevens in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. En zo is het allemaal begonnen: februari 2020 is Marcellus Wafels geboren.

Ik heb een team van vier meiden, Myrna, Kim, Rachel en Catelijne die mijn nieuwe wafels testen. Vrouwen hebben betere smaakpapillen en ik ben erg trots op die meiden. Dankzij hen heb ik nu vijf verschillende wafels in mijn assortiment: agavesiroop, acaciahoning, amaretto, de winterwafel (anijs en speculaaskruiden) en de vegan. Komend jaar gaan er nog een aantal wafels bij komen, maar dit blijft nog even een verassing.

Eerlijk

Bewust en duurzaam

Met oog voor de wereld om mij heen maak ik bewuste en duurzame keuzes. Hier kun je lezen waarom!

Zonder geraffineerde suiker

Natuurlijk zoet zoals honing, agavesiroop en palmsuiker geven de Marcellus Wafels een unieke smaak.

Zonder E-nummers

Mijn wafels worden gebakken zonder conserveringsmiddelen, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Biologische ingrediënten

Ik werk met pure biologische ingrediënten.

Géén plastic

Mijn verpakkingen zijn van PLA, gerecycled materiaal en/of biologisch afbreekbaar.